Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Karjeras attīstības atbalsta pasākums "Mans karjeras ceļš ir manās rokās!"

13.01.2020

Daugavpils Būvniecības tehnikuma audzēkņi karjeras attīstības atbalsta pasākuma “Mans karjeras ceļš ir manās rokās!” nodarbībā tikās ar kouču, individuālās izaugsmes treneri, mērķu sasniegšanas eksperti Dainu Einbergu. Nodarbības tēma “Līderība karjerā un dzīvē” mūsdienu jauniešiem ir aktuāla, kaut gan īstenībā nav nemaz tik vienkārša. Pasākums veicināja audzēkņu izpratni par karjeras vadības prasmēm un deva iespēju attīstīt tās. Nodarbības vadītāja rosināja padomāt par to, vai mēs zinām, ko vēlamies,  kā to panākt, kā pārvarēt barjeras, ko darīt? Vai mums ir zināmi veiksmīgu cilvēku principi, vai vēlamies par tādiem kļūt ne tikai veidojot karjeru, bet arī dzīvē.

Audzēkņi iesaistījās dažādās aktivitātes, attīstīja savas komunikācijas prasmes, iepazinās viens ar otru, veidoja savu kursa biedru profilus, ieteica vienu lietu, kas viņam vairāk dzīvē noderētu. Audzēkņi iepazinās ar 6 rokasspiedienu principu, darbojās grupās. Katrai grupai tika dots uzdevums: jāuzraksta divas personības, kuras uzskata par savas dzīves līderiem, un trīs prasmes, kuras attīstīja viņos līderību. Katra grupa prezentēja savu veikumu. Visi kopā izvēlējās tās prasmes vai kompetences, kuras ir vissvarīgākās, lai kļūtu par savas dzīves līderi. Pēc jauniešu domām savas dzīves līderis ir komunikabls, mērķtiecīgs, harizmātisks, gudrs un centīgs.  Katram bija iespēja novērtēt sevi no 1 līdz 10, cik lielā mērā šīs īpašības piemīt, ka tās sevī attīstīt un uzlabot.

Nodarbības noslēgumā audzēkņi nonāca pie  9 veiksmīgu cilvēku principiem:
1)      jāpārzina savas stiprās puses un jāfokusējas uz tām;
2)      jāzina, ko vēlas darīt nākotnē, kādi mērķi un ceļi, to sasniegšanai;
3)      daudzpusīgums;
4)      būt godīgam un patiesam pret sevi;
5)   turpināt sapņot; 
6)      komunikācija;

7)      sekot veiksmīgu cilvēku piemēram, bet nekopēt viņus;
8)      pašanalīzes veikšana;
9)      konkrētu darbību veikšana, lai uzlabotu savu dzīvi.

Audzēkņiem tika uzdots arī mājasdarbs – izveidot sarakstu ar iecerētajiem sasniegumiem turpmāko desmit gadu laikā.

Pasākums rīkots projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

Fotogalerija

Sagatavoja:

Pedagogi karjeras konsultanti Ārija Šumeiko, Linda Pūdāne


« atpakaļ